Ivartalanítási akció Szabolcsban

Ivartalanítási akcióval próbálják csökkenteni a kóbor állatok számát Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Márciusban egy kupon felmutatásával az állatorvosok kedvezményes áron ivartalanítják az állatokat. Nyíregyházán az önkormányzat is beszállt az akcióba fél millió forinttal, így ott még kedvezőbb árakat tudnak biztosítani az állatbarátoknak.

Már várólista van a Nyíregyházi állatotthonban. Túl sok a kidobott kutya és kevés a befogadó hely. Több ezer kóbor kutya és macska él Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, mert a feleslegessé vált állatokat kidobják gazdáik. A legjobb megoldás a születésszabályozás, de az drága, ezért márciusban kedvezményes ivartalanítási akció kezdődött.

Inántsy Pap Sándor, az Állatbarát Alapítvány titkára elmondta, hogy hozzájuk kell fordulni és aki szeretne részt venni az akcióban, kap egy kedvezményre jogosító kupont. Ezzel lehet menni a kiválasztott állatorvoshoz, és a kedvezményes kuponon rajta van az az összeg, amit fizetni kell.

Akció nélkül az ivartalanítás több mint 20 ezer forintba kerül, a kedvezményes kuponnal pedig 15 ezer forintért végzik el a műtétet a megyében. Nyíregyházán még ennél is olcsóbban, csak 9500 forintért, mert az önkormányzat is beszállt az akcióba fél millió forinttal. Ettől várják ugyanis, hogy idővel csökken a kóbor állatok száma, és gazdáik is felelősebben gondoskodnak majd kedvenceikről.

Tavaly is volt hasonló akció, akkor több mint 300 kutyát ivartalanítottak. Most két nap alatt már 25 kupont vittek el a kutyatulajdonosok.Sporthírek