Sport

2013.02.21. 21:46

Felszabadultan korongozhatnak Érsekújváron a Macik

Pénteken este játssza a jégkorong Mol Liga 47. fordulójának mérkőzését a Miskolci Jegesmedvék csapata.

Pénteken este játssza a jégkorong Mol Liga 47. fordulójának mérkőzését a Miskolci Jegesmedvék csapata.A Macik 18 órától a szlovákiai Érsekújváron a HC Nové Zámky ellen szerepelnek. Számukra már nincs különösebb jelentősége az összecsapásnak, hiszen korábban kiharcolták a rájátszásba kerülést, ezért nyugodtan, felszabadultan korongozhatnak.

Az első sorban

A sárga-feketék első sorának összetételét a napokban megváltoztatta Tim Kehler vezetőedző, aki a nagy tehetségként számon tartott Miskolczi Márkot a negyedik „vonalból” vitte fel az elit sorba.

– Úgy történt az egész, hogy csapattársam, Nagy Gergő a kezét törte, a mester pedig azt mondta, hogy engem tesz a a helyére, mert bennem bízik a legjobban – mesélte Miskolczi Márk, aki még csak 20 esztendős lesz a nyáron.

A kiváló sportoló – aki „mellesleg” a Miskolci Egyetem első éves joghallgatója, vagyis a jégpálya mellett a civil életben is jeleskedik – ezután arról beszélt, hogy eddig öt mérkőzést húzott le az első sor tagjaként és magánvéleménye szerint nem okozott csalódást.

– Úgy érzem, hogy mind az edzéseken, mind a ligamérkőzéseken nagyon odatettem magam – folytatta a csatár. – Edzőm azt mondta, hogy tetszik neki a játékom, s nekem ez felért a legjobb doppingszerrel. A jégkorongban egyébként nem szabad túlságosan nagy jelentőséget tulajdonítani a soroknak, hiszen valamennyi egyenlő „jogokkal” rendelkezik, de azért ez, nem tagadom, a gesztus melengeti a szívemet! Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy kiváló társakkal játszhatok, az pedig nagyon feldob, hogy remekül szereplünk, jó pozícióban vagyunk.

Fekszik nekik

Miskolczi Márk azt is kijelentette, hogy számára nem az egyéni érdekek a fontosak, hanem a csapat érdeke:

– Az első sor tagjaként gólt is szereztem és asszisztjaim is voltak, vagyis fiatal játékosként nincs okom a panaszra. Ami pedig a péntek esti, érsekújvári fellépésünket illeti: nekünk fekszik a játékuk, náluk szinte mindig nyerünk. Időközben azonban megerősödtek, de ennek ellenére a siker reményében utazunk hozzájuk és lépünk ellenük a jégre. Abban bízom, abban bízunk, hogy folytatódik a velük szembeni sikerszériánk.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!