Ivád község összefogna a többi településsel az OTP ellen

Ivád polgármestere felszólítja az OTP vezetőségét, hogy vonja vissza azt a 400 települést tartalmazó listát, amely szerint az érintett községekben és nagyközségekben nem fogadják el a lakóingatlanokat hitel fedezetéül. Ivády Gábor – a listán egyébként nem szereplő Ivád polgármestere – keddi közleményében emellett felkéri Magyarország összes települését, hogy együtt gyakorljanak nyomást az OTP-re azzal, hogy más pénzintézethez viszik át az önkormányzatuk bankszámláját.

Sajtóértesülések szerint az OTP listája 400 települést tartalmaz, a legtöbb – 126 – Borsod megyében található. Az OTP ugyanakkor szombati közleményében 300 olyan településről számolt be, ahol a legrosszabb az ingatlanok forgalomképessége. A pénzintézet ezen kívül visszautasított minden olyan közlést, amely azt állította vagy sugallta, hogy a bank indokolatlanul megkülönböztet, amikor kockázatkezelési elveinek megfelelően nem fogad be fedezetként forgalomképtelen ingatlant.

Ivády Gábor közleménye szerint várják azon pénzintézetek jelentkezését akik szívesen fogadják az OTP-nél számlájukat megszüntető önkormányzatokat. A polgármester ezen kívül szorgalmazza az OTP vezetőségével is a találkozót és reméli, hogy a kezdeményezés hatására megváltoztatják álláspontjukat.Sporthírek