IV. Nádudvari Labdagála

By Marján László
Akt.:
IV. Nádudvari Labdagála
© Fotók: Marján László
Nádudvar – Szurkolj! Nosztalgiázz! Szórakozz! Mozdulj! Adakozz! – ez volt a mottója a korábbi évek nagysikerű hagyományait folytató IV. Nádudvari Labdagálának, amelyet június 25-én, szombaton rendeztek meg a helyi Kövy Sándor Általános Iskola sportcsarnokában, s a felhívás mind a négy elemének eleget is tehettek az e napon idelátogatók.

A rendezvény céljai idén sem változtak: Nádudvar verseny- és utánpótlás sportjainak megsegítése; ismert és sikeres nádudvari (volt, jelenlegi és jövőbeni) sportolók – büszkeségeik – bemutatása, ünneplése. Zajlott amatőr focitorna, amelyet a Sajt-Kalmár Kft. csapata nyert a Nagisz Zrt. és az önkormányzat előtt; valamint koedukált kézilabda kupa, ahol a KITE Zrt. és a Polyduct Zrt közös alakulata bizonyult a legjobbak megelőzve az önkormányzat és a Nagisz Zrt. gárdáit. A kézilabdások közül a legjobb kapus Egri Tibor, a legjobb mezőnyjátékos a helyi kézilabda szurkolók Fatusija, Kovács László lett az önkormányzat színeiben, míg a gólkirályi címet a Nagiszos Szilágyi Imre érdemelte ki. A kispályás labdarúgók közül Ó. Nagy Sándor (Nagisz Zrt.) választatott a legjobb hálóőrnek, a legjobb mezőnyjátékos címet a városi önkormányzat csapatát erősítő Nagy Sándor tudhatta magáénak, míg a gólkirályi címért járó elismerést a Sajt-Kalmár színeiben játszó Kiss László tudhatta magáénak.
Külön csemege volt a megyei játékvezetők és a nádudvari Akarat SK első ízben megrendezett viadala, ahol a „sporik” vették a lapot s remek partnerek voltak egy jó hangulatú – döntetlennel végződött – mérkőzésen. A meccs legjobbjának a vendégek csapatából Sándor Tamást választották meg, akinek – ahogy a kézilabda verseny győzteseinek is – a város címzetes főjegyzője, Kalmár Erzsébet adta át a díjat
Újdonságként freestyle foci bemutatónak is tapsolhatott a szép számú közönség.
A szervezők (Nádudvari Akarat Sportkör, Tegyünk Nádudvarért Egyesület, Nádudvari Sportegyesület) idén is kitettek magukért, amikor – gyakorlatilag pénz nélkül – tető alá hoztak egy ilyen több száz főt megmozgató egész napos, remek hangulatú sportgálát.

– ML –

Címkék: ,


További hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek