ITU-edzőképzés Pozsonyban, TVK-sokkal

Lehmann Tibor az úszóedzésről tartott előadása közben
Lehmann Tibor az úszóedzésről tartott előadása közben
A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) szervezésében, Zeljko Bijuk, az ITU sportágfejlesztésért felelős európai koordinátora vezetésével, május 9-13. között Level 1. szintű edzőképzést tartottak Pozsonyban, a Szlovák Sportszövetségek Központjában, illetve a szomszédos uszodában és atlétikai stadionban.

Az egyéb ITU rendezvényekhez hasonlóan, a nemzeti szövetségeken keresztül lehetett informálódni és jelentkezni a kurzusra.
Az angol nyelven folytatott képzésre húsz, különböző szintű és korosztályú versenyzőkkel foglakozó edző érkezett Szlovákiából, Horvátországból és Izraelből. A rendezvényen – a horvát nemzetiségű koordinátor mellett – oktatóként részt vett a TVK-Mali Triatlon Klubot képviselő Lehmann Tibor és dr. Szakály Zsolt, akik 2010-ben szerezték meg az ITU oktatói képesítését. A négy napos képzés a sportági ismeretek átadásán és összefoglalásán kívül alkalmat nyújtott munkakapcsolatok, klubok és országok közötti együttműködés kiépítésére is.  Az egész napos, elméleti előadásokból, gyakorlati bemutatókból és workshop foglakozásokból álló programsorozat írásbeli vizsgával zárult, mely után a jól teljesítő edzők kiérdemelték az ITU Level 1. szintű edzői bizonyítványát.
Az ITU sportágfejlesztési részlege további két hasonló szintű képzést tervez még 2012-ben Európában, az egyiket Törökországban, a másikat Norvégiában.
A képzésről a http://etu.triathlon.org/en/news/article/slovakia_hosts_itu_level_1_club_community_coaching_couse/ honlapon lehet olvasni részletes beszámolót.

-SZIS-