Itthon maradnak a Puskás-relikviák

Mégis Magyarországon maradnak Puskás Ferenc emléktárgyai. Az árverésre szánt tárgyakat az Országos Szaknévsor tulajdonosa, Bodnár György vásárolta meg.

Bodnárt mindenekelőtt az vezérelte, nehogy a világszerte érdeklődéssel kísért Puskás-relikviagyűjtemény külföldre kerüljön – derül kia a Népszabadság interjújából. Összesen 127 tételről van szó, melyek közül 93 származik Puskás feleségétől, a további 34 pedig öt különböző személytől vagy cégtől.

A kollekció része az 1954-es vb-ezüstérem, amely ugyan nem az eredeti darab, de Puskás kérésére készített hiteles másolat; a Bernabeu stadion két, 1997-ben, illetve 2002-ben készült, ezüstözött makettje; egy futballcipő, amelyben Puskás az 1952-es olimpia aranyérmes csapatában játszott; valamint egy német sportszergyártól a “száguldó őrnagynak” adományozott aranycipő. A gyűjteményben van még Puskás néhány jegyzete a saját kézírásával.

A Szaknévsor mind a Bonhams aukciósházzal, mind Puskás Ferenc feleségével megegyezett, így – bár a meghirdetett árverést november 2-án megtartják az angliai Chesterben – a magyar ideál emléktárgyai nem kerülnek kalapács alá.