Itthon döntőzhetnek a juniorok

Eddig is bravúrosan menetelt az NYKK-Nyírsuli junior fiú kosárlabda-csapata, amelynek lehet még egy nagy dobása a március végén, a bujtosi csarnokban esedékes országos fináléban.

Páratlan bravúrral jutott az országos döntőbe az NYKK-Nyírsuli fiú junior kosárlabda-csapata. Egyrészt a nyíregyházi kosárlabdázás történetében korábban csak kétszer fordult elő, hogy ennek a korosztálynak a reprezentánsai bekerültek az országos elitbe, másfelöl pedig a fináléba jutáshoz 21 pontos hátrányt kellett ledolgoznia a Kaposvár ellen.

A finalisták

Az országos döntõbe jutott NYKK-Nyírsuli junior
fiú kosárlabda-csapata:
Bus Milán, Makrai Márton, Hájer Ádám,
Mohácsi Máté, Farkasinszki Gábor, Bagoly Balázs,
Tóth Dániel, Csempesz Balázs, Szabó Ádám,
Horváth Tibor, Horváth Bence, Goda Sándor, Kajdi
Marcell, Dankó Gergõ, Kondorosi Donát, Fonalka Attila.
Edzõ: Ferenczi Tamás.

Az előzményekről annyit, hogy Ferenczi Tamás tanítványai az alapszakasz során a keleti régió harmadik helyén végeztek, majd a rájátszásban a Zalaegerszeggel, a Honvéddal és az Albacomppal alkottak egy csoportot, a két kör utáni negyedik hellyel a másik csoport harmadikja elleni pároscsatára kényszerült a Nyírsuli. Ez volt a már emlegetett Kaposvár elleni csata.
Evés közben jött meg az étvágy, hiszen a bajnokság kezdetén a tizenhat közé jutást tűztük a zászlónkra, amikor ezt elértük, akkor már szerettünk volna a nyolcba jutni, és most már ennyivel sem szeretnénk megelégedni – összegzett Ferenczi Tamás, a juniorok trénere, a felnőttcsapat másodedzője.

A tetemes hátrány ellenére a Kaposvár elleni visszavágó előtt is bizakodó voltam, hiszen a huszonegy pont még ledolgozhatónak tűnt, illetve tudtam, az első meccsen ilyen-olyan okok miatt gyengébben teljesítő néhány kulcsemberünk jobb produkcióra lesz képes a második felvonás során.

Nagyon jó esélyünk van arra, hogy mi rendezhessük az országos döntőt, és hazai pályán szeretnénk jól szerepelni, esetleg a négy közé jutni. Tudni kell, ennek a korosztálynak a legjobbjai közé kerülni már valódi rangot jelent, ha másért nem azért, mert szinte valamennyi csapatnak van olyan játékosa, aki már a felnőttek között is bontogatja a szárnyait. A mi csapatunk elég heterogén, több benne a korosztályánál fiatalabb játékos, így még jövőre is dobhatunk egy nagyot.

– Bodnár Tibor –