Ittasan vezetett a szlovák kamionos a 35-ös főúton

Akt.:
November eleje óta van érvényben a 35-ös úton a 20 tonnás súlykorlátozás - illusztráció
November eleje óta van érvényben a 35-ös úton a 20 tonnás súlykorlátozás - illusztráció
Sajószöged, Tiszaújváros – Bíróság elé állítási javaslattal élt a rendőrség egy szlovák állampolgárságú kamionsofőrrel szemben, aki ittasan vezette járművét a 35-ös számú főúton.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 35-ös számú főút Sajószöged és Tiszaújváros közötti szakaszán 2015 novemberétől tilos a 20 tonna megengedett együttes tömeget meghaladó tehergépkocsik közlekedése. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai az érintett útszakasz ellenőrzése során 2015. november 16-án 8 óra 20 perckor intézkedés alá vontak egy szlovák felségjelzésű kamiont és annak vezetőjét. A szlovák állampolgárságú 47 éves L. G.-vel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, amit a későbbi vizsgálatok is megerősítettek.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A bűnügyi őrizetbe vett férfivel szemben folytatott nyomozás során a rendőrség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítási javaslattal élt, majd ügyészi indítványra az ügyet az illetékes járásbíróság 2015. november 18-án elmarasztaló ítélet formájában zárt le – tájékoztta a Borsod online-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.


Kész csoda, hogy nem okozott tragédiát az ittas szlovák kamionsofőr a 35-ös főútonBorsod Online

Szerző: Borsod Online, 2015. november 25.