Ittasan, jogsi és lámpa nélkül közlekedett este Miskolcon

Ittasan, jogsi és lámpa nélkül közlekedett este Miskolcon
Miskolc – Nem aprózta el a közlekedési kihágásokat az a férfi, akit Miskolcon, az Andrássy úton fogtak meg a rendőrök.

Az esti órákban világítás nélkül autózott Miskolcon egy férfi, a rendőri ellenőrzés során kiderült, hogy ivott a vezetés megkezdése előtt, a jogosítványát pedig már korábban bevonták.

Lámpa, jogsi, minek?

A Borsod-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folyamatosan és kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére is. Közúti ellenőrzésen szűrte ki például a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársa azt a férfit is, aki az esti órákban világítás nélkül közlekedett. A rendőr 2017. október 9-én 21 óra 15 perckor, Miskolcon, az Andrássy Gyula úton állította meg a sötétben, világítás nélkül közlekedő autót és vonta ellenőrzés alá annak vezetőjét. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, továbbá kiderült, hogy vezetéstől való eltiltás hatálya alatt, azaz jogosítvány nélkül ült a volán mögé. A Miskolci Rendőrkapitányság a 41 éves férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a napokban befejezte és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az ügyészségre.

Balesetet okoznak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság folyamatosan hangsúlyozza, hogy az ittas járművezetők magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára! A 2018-as esztendő harmadik hetében a megye útjain, 2018. január 15-e és 21-e között 82 közúti közlekedési baleset történt, ebből 8 balesetben volt ittas sofőr az okozó.

A járőrök az adott időszakban azonban 15, ittasan volán mögé ülő sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított eljárások folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

ÉM