Ittasan fának ütközött, meghalt a felesége Borsodban

Akt.:
A balesetben mind a négyen megsérültek, a sofőr felesége olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette - illusztráció
A balesetben mind a négyen megsérültek, a sofőr felesége olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette - illusztráció
Sátoraljaújhely – Három év börtönt szabtak ki első fokon a halálos baleset okozójára.

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság 3 év börtönbüntetésre és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a vádlottat, aki 2016 augusztusában ittasan fának ütközött személyautójával. A férfi, a felesége és barátaik egy koncertre indultak Nagyrozvágyra. A férfi már előtte is italozott egy futballmérkőzésen, pálinkát és sört ivott. Indulás előtt pedig még egy sört elfogyasztott, majd beültek a személyautóba, amit ő maga vezetett.

Vagánykodott a kormánynál

Vezetés közben egyszer csak hátrafordult olyan 10 másodpercre és beszélgetni kezdett a hátul ülőkkel, kijelentette, hogy ő „így is tud vezetni”. Mivel azonban a bal forgalmi sávba kezdett sodródni, a többiek rákiabáltak, hogy „mit csinálsz?”. Ekkor hirtelen két kézzel jobbra kapta a kormány, majd az autót balra kormányozta. A jármű sodródni kezdett és végül az út mellett egy fának ütközött óránkénti 55-60 kilométeres sebességgel.

A balesetben mind a négyen megsérültek, a sofőr felesége olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette.

Nem tanúsított megbánást

A bíróság ítéletében enyhítő körülményként értékelte azt, hogy büntetlen előéletű, ténybelileg beismerte tettét, eddigi kifogástalan közlekedési előéletét, azt azonban hátrányára értékelte, hogy megbánó magatartást nem tanúsított, a felesége temetésére sem ment el.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője viszont enyhítésért fellebbezett.

ÉM-SZB