Ittasan a volán mögött Borsodban, árokban kötött ki az autós

Ittasan a volán mögött Borsodban, árokban kötött ki az autós
Ittasan a volán mögött Borsodban, árokban kötött ki az autós - © Fotó: police.hu
Miskolc – Ne mérlegeljenek, a hosszú hétvége alatt sem érdemes szeszesital-fogyasztása után autót vezetni! Intő jel lehet, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság újabb, ittasan volán mögé ülő sofőrökkel szemben élt vádemelési javaslattal.

A Miskolci Rendőrkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik többek között a közlekedés biztonságának megteremtése. Közúti ellenőrzések során szűrték ki a rendőrök azokat a járművezetőket, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. A három férfit az elmúlt időszakban Miskolcon és Ónodon emelték ki a forgalomból a járőrök. A közúti ellenőrzések során minden esetben elvették a vezetői engedélyeket. A negyedik esetben az ittas sofőr, Bükkaranyos közelében, a vizes útfelületen megcsúszott és az árokba hajtott.

ittas2

A Miskolci Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az ittas sofőrökkel szemben, amelyeket befejezett és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti! Az ittas állapotban elkövetett járművezetés pedig bűncselekmény és bírósági eljárást von maga után.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –