Itt vannak az ősz színei, ízei Hidasnémetiben

Hidasnémeti – Házias ízek is versenyeznek Hidasnémetiben az őszi rendez­vényen.

Sok finomságot és érdekességet ígér az idén is az Ősz színei, ízei rendezvény, melyet a Hidasnémeti Művelődési Házban rendeznek szeptember 22-én. A programok között szerepel a Házias ízek versenye, a Miskolci Bonsai Klub bemutatója és vására, kézműves piac, gyermekfoglalkozások, valamint kisállat-simogató. A rendezvény délután 2 órakor kezdődik, az eredményhirdetés délután 4 órakor várható.
A Házias ízek versenyre három kategóriában lehet nevezni: szörpök és lekvárok, sütemények, valamint savanyúságok.

Újdonság a bonsai

A másik megméretés a Falusi kertek, kamrák címet viseli. A jelentkezők asztaldíszítéssel szállnak versenybe, a felhasznált elemeknek csak a képzelet szabhat határt. Gyümölcsök, tobozok, de akár a kukoricacsuhé is felkerülhet az asztalra. Amíg a zsűri dolgozik, addig a nézelődőkről sem feledkeznek meg a szervezők. A nagyokat a kézműves minipiac várja, ahol többek között a helyi önkormányzat „kertje” is bemutatja portékáit, a gyerekeket pedig különböző szórakoztató programok.

Az idei év újdonsága, hogy a rendezvényen részt vesz a Miskolci Bonsai Klub, melynek tagjai nemcsak a gyönyörű bonsaiokat viszik el, hanem az érdeklődők sok mindent megtudhatnak a különleges törpefák neveléséről is.

HE