Friss hírek

2009.10.01. 17:04

MSZP-s politikusok egy ideig nem szerepelnek a Ma Reggelben

<p>Nem büntetik meg azokat a szocialista képviselõket, akik elfogadják a köztévé Ma Reggel címû mûsorának meghívását, ám a párt frakciója "körültekintõ mérlegelést" vár politikusaitól a döntés elõtt - értesült MSZP-s körökbõl a Független Hírügynökség. Várhatóan jövõ szerdáig nem szerepelnek szocialsita politikusok a mûsorban. Nem bojkottról van szó, ám a szocialisták tisztázni szeretnék, hogy milyen valódi indokok állnak a Nap-kelte mûsorának megszüntetése mögött.</p>

A Magyar Televízió közalapítvány ellenõrzõ testülete kedden ül össze. A köztévé kuratóriumának szerdai elnökségi ülésén pedig az MTV alelnöke értékeli az elmúlt másfél év tevékenységét. A szocialista politikusok addig szeretnék megtudni, hogy milyen indokok állnak a Nap-kelte címû mûsor megszüntetése mögött. Az MSZP addig biztosan nem fogadja el a köztévé reggeli mûsorának meghívását.

Simon Gábor, az MSZP választmányi elnöke múlt szombaton elfogadhatatlannak nevezte, hogy a közszolgálati televízió ultimátumszerûen megszüntette a Nap-kelte címû mûsor sugárzását.

A Magyar Televízió múlt szombat óta nem sugározza a Nap-kelte címû mûsort, hétfõ óta pedig saját produkcióval, a Ma Reggellel kezdõdik a program. A köztévé szerdai közleményében a forráshiányos helyzetben meghiúsult hitelfelvétellel és a tervezett költségvetési megszorításokkal indokolta külsõ gyártású mûsorai döntõ többségének megszüntetését. Az MTV ezért nem állítja vissza a Nap-kelte sugárzását, a döntésrõl a köztévé alelnöke szerdán értesítette Gyárfás Tamást, a mûsor producerét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!