Friss hírek

2009.09.11. 22:27

Tovább erõsödött a Fred hurrikán

<p>Helyi idõ szerint szerda reggelre kettes kategóriájúvá erõsödött a Fred hurrikán, ami a Zöld-foki-szigetek felõl 20 kilométer per órás sebességgel mozog északnyugat felé az Atlanti-óceán fölött. A miami székhelyû nemzeti hurrikánközpont (NHC) szerint a Fred a napközben tovább erõsödhet, és akár 165 kilométer per órás széllökések is kísérhetik majd. A szakértõk szerint a vihar csak csütörtökön kezdhet veszíteni erejébõl.</p>

A Fred a második olyan vihar idén a térségben, ami hurrikánná erõsödött. Augusztus elején a Bill hurrikán söpört végig a Bahamákon, majd az Egyesült Államok keleti partja mentén eljutott egészen Kanadáig. Az Atlanti-óceán hurrikánszezonja június 1-én kezdõdött, és várhatóan november 30-ig tart. A meteorológusok várakozása szerint idén négy hurrikán éri majd el az atlanti térséget, amelyek közül kettõ komolyabb veszélyt jelenthet, 180 kilométer per óra körüli széllökésekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!