Friss hírek

2010.08.28. 07:41

Több tízezer szilvásgombóc a Szilvaszombaton

<p>Több tízezer szilvásgombóccal várják a Szilvaszombatra érkezőket a Nógrád megyei Kétbodonyba. Tavaly 25 ezer gombócot főztek a rendezvényen, ahol gombócfőző és gombócevő versenyt is tartanak.</p>

Holes Imre, Kétbodony polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta: Nógrád-, Heves és Pest megyéből továbbá Szlovákiából is várnak vendégeket Nógrád megye legnagyobb gasztronómiai fesztiváljára. A faluközpontban megrendezett rendezvényen lesz lekvárkóstoló és lekvárvásár, kirakodóvásár és zenés, táncos műsor is. A gombócfőző versenyre idén 25 csapat érkezik a cserháti településre, gombóc mellett nudlit és derelyét is készítenek a fesztivál vendégeinek. Tavaly csak a gombócból 25 ezer fogyott, a szilvás és a túrós mellett fahéjast, mézes töltésűt, mákosat és dióst is készítettek. A gombócevő versenyben tízes adagokban kerül a versenyzők elé a gombóc, egy-egy adag közt csak lélegzetvételnyi szünetet tartanak. A győztes tavaly negyven szivásgombócot gyűrt le. A rendezvényhez szükséges több mint öt mázsa szilvát egy helyi vállalkozó ajánlotta fel a településnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!