Helyi közélet

2011.06.08. 21:00

Zöld Nyíl: Majláthon a helyzet (egyelőre) változatlan

<p>Miskolc - A kezdeti látványos munkafolyamatokat úgy fest, hogy egyelőre a precíz, finom és apró fázisok követik a majláthi városrészben, annak is a Szinva patak partján... Egyszóval az arra közlekedők - ott is - hosszabb menetidőre és izgalmas pillanatokra számíthatnak még egy jó darabig.</p>

Még áprilisban számoltunk be arról, hogy a Zöld Nyíl projekt részeként megkezdték a fák kivágását a Kökény utcánál a Szinva patak mellett. A projektigazgatóság akkor úgy tájékoztatott, hogy érvényes engedélyek alapján teszik ezt, az új útpálya megerősítése miatt van rá szükség. Az engedély szerint a kivágott 14 akác és két kőrisfa helyett - melyek eredetileg a mederfalban nőttek egyéb sarjakkal együtt - legalább kétszeres mennyiségű más fajtájú facsemetét ültetnek majd előreláthatólag ősszel.

Egy hónappal később, vagyis májusban írtuk, hogy "A közút miatt erősítik a Szinva medret". Ottjártunkkor már egy hete tartott a Szinva-meder burkolása (a Zöld Nyíl részeként) a patak Kökény utcai szakaszán. Nem véletlenül, hiszen az építkezés kapcsán a közutat "áthelyezik", azaz annak a mostani nyomvonalán siklik majd a villamos.

Medárd napján aztán azt konstatálhattuk, hogy nyugodtan, precízen, és nagy-nagy odafigyeléssel készül a mederfal...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában