Putnok hírei

2011.12.12. 14:24

Karácsonyi családi nap Gömör kapujában Putnokon

Putnok – Egész napos karácsonyi programot tartottak Putnokon a A Holló László Galériában.

Putnok – Egész napos karácsonyi programot tartottak Putnokon a A Holló László Galériában.A Gömöri Népfőiskolai Egyesület, a Tóth Ede Alkotókör, valamint a Gömöri Múzeum rendezésében került sor a karácsonyhoz kötődő színvonalas eseményre, ahol már szombaton, kora délelőtt megkezdődtek a kézműves bemutatók. Az érdeklődők a helyi és vendég kézművesek egyedi termékeit tekinthették meg. Péterfy Ilona, Hacsi Lászlóné és Kéméndi Gyuláné szemléltették a varázslatos horgolt karácsonyfadíszeket, de ugyanakkor be is tanították azok elkészítését.

Gregor Endre üvegműves karácsonyi üvegdíszeit, valamint Hajdúné Bodrogközy Rozália kézműves bábok, játékok és ajándéktárgyait láthatták a galériába látogatók.

A színvonalas eseményen bemutatkozott Ipacs János keramikus, Kalivoda Bettina kézműves, Németh Nóra – gyöngyékszereivel, valamint Szendrey Júlia karácsonyi díszeivel, és saját készítésű képeslapjaival.

A Gömöri Múzeum kézműves termékei is bemutatásra kerültek. A rendezvény színvonalát növelte, hogy a szomszédos Szlovákiai – Várhosszúrét „Gömöri Kézművesek Társulása,” valamint a „Sajómenti Népművészeti Egyesületből”, Simkó Fanni bőrműves, Bencze Boglárka, Benczéné Keresztes Csilla és Ezenwa Katalin gyöngyékszer készítő képviselte a két neves csoportot.

A délutáni karácsonyi hangulatot fokozta a Tóth Ede Alkotókör által prezentált kulturális műsorcsokor, ahol Ugrai Franciska fuvolajátékaival, Szakonyi Stella 3 alkalomhoz illő dallal szórakoztatta a nézőket. A rendezvényen felléptek még Ipacs János bűvész, Placskó Klára prózamondó, Novák Ilona és Szendrey Júlia versmondók, valamint Bulláné Farkas Beáta és Rolide Estobar Carbonell énekesek, gitárművészek.

- Tamás István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!