haon-sportoldal

2011.08.29. 15:45

Pontokat ért a hajdúságiak harcossága

Bár a kis Loki és az Újváros is tíz emberrel fejezte be meccsét, elszántságuk mégis kifizetődött.

Bár a kis Loki és az Újváros is tíz emberrel fejezte be meccsét, elszántságuk mégis kifizetődött.

Összesen négy pontot gyűjtöttek a hajdú-bihari NB II-es csapatok az elmúlt hét végén.

A kis Loki számára jól indult az Orosháza elleni találkozó – Fórián Zsolt egyesülete pont úgy kezdte a meccset, ahogy azt a szakvezető szerette volna, vagyis egy gyors góllal. Csak épp a folytatás nem volt ilyen szerencsés, a debreceni találatot egy kiállítás és egy büntető követte. De ez sem törte meg a DVSC fiataljait, akik harcos felfogásuknak köszönhetően az emberhátrány ellenére is otthon tartottak egy pontot.

Az újonc Balmazújváros továbbra is százszázalékos – Arany László tanítványai idegenben, a Cegléd vendégeként már az első félidőben megszerezték a vezetést, amit tartani tudtak annak ellenére is, hogy a mérkőzés második etapjában tíz emberrel voltak kénytelenek játszani, miután a 45. percben kiállították Németh Ádámot.

Nagy hiba

– Jól kezdtük a mérkőzést, már a 21. percben vezettünk, csak épp ezt követően elkövettünk egy óriási hibát, ami nagyban befolyásolta a derbit. De Szilágyi Gábor kiállítását és a vendégek tizenegyesét követően sem adták fel a srácok, a továbbiakban is mi irányítottunk, az történt a pályán, amit akartunk. Számtalan helyzetet kialakítottunk, de csak kapufáig jutottunk. Ezzel szemben az Orosháza tizenegy emberrel védekezett, ki sem jöttek a kapu elől, és végső soron elérték, amit akartak, ponttal távozhattak. Igaz, szerencsénk sem volt ezúttal, de azt sem lehet letagadni, hogy a támadójátékunkat jobbá kell tennünk, mindenképpen javítanunk kell a helyzetkihasználásunkon. A játékunk a jövőre nézve biztató, de természetesen van még hová fejlődnünk – vélekedett Fórián Zsolt, a DVSC-DEAC vezetőedzője.

Tovább az úton

A Balmazújváros, úgy tűnik, kellőképpen felkészült legutóbbi ellenfeléből, a Ceglédből, hiszen Arany Lászlóék még kiállításuk után is tartani tudták az első félidőben kiharcolt előnyüket.

– A találkozó első tíz percében a ceglédiek domináltak, ők tartották többet a labdát, de szerencsére hamar magunkhoz tértünk, és átvettük az irányítást. Azt gondolom, Németh Ádám kiállítása számottevően átalakította a játék menetét, de a srácok jó mentalitásban futballoztak, mindenki a tudása határán játszott, így nem engedtük ki a kezünkből a három pontot. Úgy láttam, jól jött, hogy meccs előtt kollégánk feltérképezte ellenfelünket, mivel részben ezek a háttérinformációk segítettek hozzá minket a győzelemhez – nyilatkozta újabb nyertes meccsüket követően Arany László, a Balmazújváros mestere.

SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!