Itt is lesz (le)vonulás: győzelem és vereség után

Akt.:
Itt is lesz (le)vonulás: győzelem és vereség után
Itt is lesz (le)vonulás: győzelem és vereség után
Miskolc – A női kosárlabda NB I/A 5. fordulójában rangadót játszanak a miskolci városi sportcsarnokban.

A női kosárlabda élvonalában a második helyen álló DKSK-Miskolc együttese a listavezető Uniqa Euroleasing Sopront fogadja szerdán 17.30-tól a miskolci városi sportcsarnokban. Hogy a létesítmény falain túl mi történik, erről a mérkőzésre kilátogató kosárlabda drukkerek legfeljebb közvetett módon szerezhetnek tudomást, de vonulást ők is láthatnak majd, hiszen ebben a sportágban nincs döntetlen, így egyik fél győztesen, a másik vesztesen vonul majd le a pályáról. Hogy ez az eddig veretlen Sopron lesz-e, vagy a tavaly óta nagyot nőtt Diósgyőr, a várhatóan izgalmas találkozó során derül majd ki.

– A soproniak hosszú évek óta az Euroligában szerepelnek, ez a mérkőzés kiváló lehetőség arra, hogy lemérjük, hogy hozzájuk képest hol tartunk, szóval, ez egy jó felmérő lesz számunkra – mondta diplomatikusan Peresztegi nagy Ákos, a DKSK-Miskolc vezetőedzője, majd arra a megjegyzésünkre, hogy a felmérőtől azért csak több ez a mérkőzés, figyelembe véve a csapatok bajnoki helyezését, változatlanul visszafogottan nyilatkozott a szakvezető: – A legfontosabb az, hogy próbáljuk meg az ő szintjüket, agresszivitásában gyorsaságban megközelíteni. Ezt a mostani meccset, és a vasárnapi, bajnoki címvédő, Győr elleni összecsapást is arra kell felhasználnunk, hogy fejlődjünk, tanuljunk, azért, hogy ezt a bajnokság hátralévő részében kamatoztatni tudjuk.

A földön járnak

Azon megjegyzésünkre, hogy ez eddig nagyon úgy hangzott, mintha esélye sem lenne a Diósgyőrnek a Sopron ellen a sikerre, Peresztegi Nagy Ákos a következőket mondta:

– Ilyet nem mondtam. Nem úgy vagyunk vele, hogy feltartott kezekkel lépünk pályára, megpróbálunk mindent megtenni. De ugyanúgy készülünk, mint bárki más ellen, ám sportemberekként természetesen nyerni szeretnénk. Azonban a földön járunk, és tisztában vagyunk azzal, hogy játékosállományban előttünk van a Sopron, válogatottjaik, légiósaik jó minőséget képviselnek, nagyon jó kezdőötösük van.

Mivel a DKSK edzője nem esett ki udvarias szerepéből, így arról érdeklődtünk, hogy lát-e egyáltalán gyenge pontot a Sopronnál.

– Ha sebességben partiban leszünk, és felállt védelem elleni játékra tudjuk kényszeríteni őket, akkor szoros meccset játszhatunk – válaszolta változatlan mértéktartással Peresztegi Nagy Ákos, majd így folytatta: – Ezen kívül támadásban nagy taktikai fegyelemmel kell játszani, ezekkel lehet sikert elérni.

A DKSK-Miskolc 15-ös keretéből a hosszabb ideje maródi Fejes és Sikora ezúttal sem fog pályára lépni, a többiek viszont egészségesek.


800

Mivel a mostani, Sopron elleni bajnoki – a vasárnapi, Győr elleni hazai mérkőzéshez hasonlóan – a kiemelt kategóriába tartozik, ezért ezekre az összecsapásokra 800 forintért lehet jegyet váltani (14 év alatt és 65 év felett változatlanul nem kell belépőt vásárolni). A pénztárak két órával a meccs kezdete előtt nyitnak, ahol a jegyeken kívül még bérleteket is lehet váltani (az éves belépők egységesen 6000 forintba kerülnek, vagyis még mindig nagyon kedvező ezt megvásárolni, hiszen a 20 körüli hazai meccsei közül eddig még csak egyet játszott le a DKSK csapata).

Bajnoki forma

A DKSK-Miskolc eddig 

1. forduló: Ceglédi EKK – DKSK-Miskolc 69-99
2. forduló: DKSK-Miskolc – Atomerőmű KSC Szekszárd 80-69
3. forduló: Zalaegerszegi TE NKK – DKSK-Miskolc 76-67
4. forduló: BSE-FCSM – DKSK-Miskolc 64-97

Az UNIQA Euroleasing Sopron eddig

1. forduló: MKB Euroleasing Vasas – Uniqa Euroleasing Sopron 36-89
2. forduló: Uniqa Euroleasing Sopron – Pécsi EAC-Pécs 59-43
3. forduló: Bácsbasket – Uniqa Euroleasing Sopron 48-58
4. forduló: Ceglédi EKK – Uniqa Euroleasing Sopron 53-104