Itt (is) forgatták, itt is bemutatták

Itt (is) forgatták, itt is bemutatták
Miskolc – Szombaton mutatták be a Művészetek Háza Uránia termében Zoran Tairović szerb rendező Anatómia című filmjét, amelyet Miskolcon és Bódvalenkén forgattak koprodukcióban.

A művészfilmben magyarországi –, jobbára a Romano Teatro társulat – színészei szerepeltek, a magyarországi bemutatón a készítők és stábtagok is jelen voltak a meghívott vendégek mellett, így családias körben kerülhetett sor a vetítésre.

A premier előtt az időközben miniszteri biztossá lett rendező – netes kapcsolatot igénybe véve, minthogy új pozíciója miatti más elfoglaltsága miatt nem jöhetett el – elmondta: amikor elkezdte a forgatási munkálatokat még nem volt kész, összeállt forgatókönyve, a fantasztikus helyszínek gördítették tovább a film fonalát, így nem véletlen, hogy másfél év alatt készült el a vágás és az utómunkálatok.

A helyszínek kiválasztásában és a forgatási munkálatokban is a miskolci Vajtó Produkció volt a rendező partnere, mellyel Tairović hosszú távú együttműködést képzel el, így szerb és magyar forgatási helyszeneken további filmek követhetik az Anatómiát.

– ÉM –