Avasi tűzeset

2020.01.07. 13:00

Tűz után: ajtócsere és teljes lakásfestés

A tűz nemcsak azt a lakást tette tönkre, ahol keletkezett, hanem a szomszédokét is.

Hegyi Erika

Váradi-Zoltán Annamária mutatja, milyen károkat okozott nála a szomszédban kitörő tűz

Fotó: Kozma István

Ha egy társasházban tűz üt ki valamelyik lakásban, nemcsak az ott lakók szenvednek kárt, hanem a szomszédok, sőt az egész lépcsőház is. Így történt ez december 30-án az Avasi lakótelepen, amikor a Sályi utcában Takács László 9. emeleti lakásában elektromos tűz keletkezett. Többször írtunk az esetről, és szerencsére László, munkatársai összefogásának köszönhetően segítséget kap, de nincsenek könnyű helyzetben a szomszédai sem. Váradi-Zoltán Annamária, aki Lászlóval szemben lakik, jelezte lapunknak, az ő lakását is újra kell festeni. Tegnap ellátogattunk hozzá. A liftből kiszállva még mindig erős koromszag csapta meg az orrunkat. A vizet már feltakarították, de a folyosó még mindig fekete. Annamária az ajtaját mutatja elsőként, amit a tűzoltók az oltás idején betörtek.

– Azóta a férjem megjavítgatta, de hamarosan ki kell cserélni, hiszen a tok alig tart valamit. Az előszoba fala és a belső ajtókeret is csupa korom, pedig már lemostam. Ide egy függönyt tettünk föl, hogy ne szálljon tovább a korom az egész lakásba – magyarázza Annamária.

Pedig a szobák és a konyha sem úszta meg. Ugyanis a tűzoltók az ő ajtajukat is kinyitották, hogy minél hamarabb távozzon a lépcsőházból a fekete füst. Ezenkívül az elektromos vezetékek és a biztosítékdoboz is cserére szorul. Annamária nem elégedett a biztosító ajánlatával, úgyhogy árajánlattal ellátott igényt fog benyújtani újra.

Takács Lászlónál épp egy tévéstáb forgatott ottjártunkkor. Az idős ember a forgatás szünetében lapunknak elmondta, nincs arra szó, hogy mennyire hálás azoknak az embereknek, akik segítenek neki. Főleg a kollégáinak, akik mellette állnak, és minden gondját igyekszenek megoldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában