Friss hírek

2008.09.11. 07:47

A "The Twist" lett a legnépszerűbb amerikai slágerlistás dal

<p>Chubby Checker dala, a "The Twist" lett minden idők legnépszerűbb, amerikai slágerlistás dala a Billboard zenei szaklap összeállítása alapján - derül ki a csütörtökön nyilvánosságra hozott kimutatásból.</p>

A Billboard magazin heti slágerlistájának, a Hot 100-nek 50 éves történelméből válogatott listavezető dalokat. Ez alapján lett a 60-as években készült "The Twist" a legnépszerűbb sléger, Elvis Presley és a Beatles pedig be sem jutott a rangsor első öt helyére sem.

A még ma is élő Checker örömmel fogadta a hírt, szerinte "éppen ideje volt, hogy felismerjék dalának fontos szerepét." Hozzátette: szerinte a "The Twist" megszületése egyenértékű a telefon feltalálásával.

A billboard által összeállított népszerűségi lista második helyén Santana és Rob Thomas duettje, a "Smooth" áll, a harmadik Bobby Darin és a "Mack The Knife", a negyedik Leann Rimes dala a "How Do I Live", az ötödik pedig a Los Del Rio és a "Macarena" lett.

A Beatles a nyolcadik helyre futott be a "Hey Jude"-dal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!