Itt a vénasszonyok nyara

Itt a vénasszonyok nyara
Miskolc – Egészen péntekig egy anticiklon alakítja időjárásunkat, ezért száraz, az átlagosnak megfelelő hőmérsékletű időre készülhetünk. Szombattól újra változékonyabb, csapadékosabb időre van kilátás – Bujdosó Bence, amatőr meteorológusunk előrejelzése.

Keddena reggeli pára-és ködfoltok feloszlása után, derült lesz az ég, helyenként zavartalan lesz a napsütés. Csapadék nem valószínű. Gyenge lesz a változó irányú szél. A hőmérséklet kedd reggelre 3 és 6 fok közé csökken, emiatt néhol talaj menti fagy sem kizárt. Napközben 19, 20 fokig emelkedik.

Szerdán reggel nagyobb területen képződhet pára és köd, de később ez feloszlik. Eleinte túlnyomóan derült lesz az ég, majd átmenetileg időnként erősen megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Gyenge lesz a változó irányú szél. A hőmérséklet szerda reggelre 4 és 7 fok közé csökken, napközben 20, 21 fokig emelkedik.

A következő  napokbanpéntekig kevés lesz a felhő, a napsütésé lesz a főszerep. Szombattól időjárási frontok hatására csapadékos, hűvös idő ígérkezik. A csapadék mennyisége egyelőre még bizonytalan.