Itt a tavasz, itt a rali

Budapest – A hétvégén a szomszédos Egerben kezdődik az idei rali országos bajnokság.

Kedden délelőtt a fővárosban egy, a Dunán horgonyzó hajón tartotta idénynyitó sajtótájékoztatóját a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) rali sport bizottsága annak apropóján, hogy április 30-án Egerben megkezdődik a 2007-es szezon.

Az eseményt Szamos Miklós, az MNASZ elnöke nyitotta meg, aki többek között nagy vonalakban beszélt az idei tervekről, elvárásokról.
– Az idei évre az érdeklődés töretlen – mindezt már Kassai András, a rali sport bizottság vezetője jelentette ki. – Százketten egy, vagy több autót indítanak a bajnokságban. A rali I-ben 170, míg a rali ,,kettőben” 124-en váltottak licencet. A Historic Kupában 15 versenyző jelezte indulási szándékát. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg a navigátorokról sem; 178-an váltották licencet.
Ezek után szó esett részletesen a ralis versenynaptárról, amelyből az északi régió is kiveszi a részét, hiszen Miskolcon és környékén április 27-29-ig a 14. McRally kerül megrendezésre, ahol a rali elit és a rali második vonala is bemutatkozik. Míg a bajnokság utolsó futamán, november közepén a zempléni régióban dőlhet el a nyolc futamos magyar bajnokság bajnoki címe. A késő őszi viadalon a Historic Kupa is ,,fellép”.

Vízválasztó

Aztán jöttek a főszereplők, a versenyzők – akik részt vettek találkozón: Bútor Róbert, Turi Tamás és Benik Balázs. Mint azt Bútor Robi elárulta; a Suzuki Team Hungaryban csapattársával, Ollé Sasával Miskolcon vetik be a Swift Super1600-ost. A miskolci születésű Turi Tomi is új csapattal vág neki az esztendőnek, s reméli, hogy 2007-ben sikeresebbek lesznek a Skoda Fabia WRC-vel, mint tavaly. Benik Balázs új partnereiknek köszönhetően némi megnyugvással várja a hétvégét, a pontvadászatot, s szeretné megvédeni bajnoki címét.
– Nyolc WRC nevezett Egerbe, ezért aztán kijelenthető, hogy a verseny vízválasztó lehet – fejezte be gondolatát a kétszeres abszolút magyar bajnok pilóta.