Friss hírek

2009.09.23. 12:52

Oroszországban felborult egy sétahajó - talán heten is meghaltak

<p>Tomboló viharban felborult kedden egy sétahajó a <b>szibériai Pjaszino-tavon, Norilszk (krasznojarszki kormányzóság) városától</b> 80 kilométerre. A halottak száma egyes hírek szerint négy, mások szerint hét. A mentõcsapatok a legénység öt túlélõjét kimentették.</p>

A rendelkezésre álló információk szerint a baleset még kedden, nem sokkal dél után történt. A hatóságokat az egyik túlélõ értesítette mûholdas telefonon, aki négy társával ki tudott jutni egy közeli szigetre. A viharos idõjárás miatt a vízi mentõegységek és egy Mi-8-as helikopter csak szerda reggel tudtak elindulni a túlélõk felkutatására.

A hírügynökségek jelentése szerint a szigeten talált túlélõk valamennyien a legénység tagjai. Azt egyelõre nem lehet tudni, összesen hányan tartózkodtak a hajón, s voltak-e ott utasok is. Az ukrán Korreszpondent.net hírportál öt, míg a BBC orosz adása hét eltûntrõl értesült.

Az orosz RSZN hírügynökség jelentése szerinti eddig hét halottat találtak: a legénység négy tagja a kabinjában rekedt a balesetkor, további három egy ideig még a fedélzetbe kapaszkodott, ám a hullámok lesodorták õket, és megfulladtak.

A túlélõk felkutatását nehezíti hogy a 735 négyzetkilométeren elterülõ, 4 méteres átlagmélységû tavon újból feltámadt a vihar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!