Itt a kiterjesztettvalóság-szemüveg

Ilyen szemüveggel hódítana a Facebook
Ilyen szemüveggel hódítana a Facebook - © Fotó: technobuffalo.com
A Facebook kiterjesztettvalóság-élményt kínáló okos­szemüvegen dolgozik.

Már megvásárolható a Facebook Oculus Rift virtuális valóság szemüvege, azonban most a Facebook feje, Mark Zuckerberg egy újabb projektet jelentett be a vállalat éves, F8 fejlesztői konferenciáján. A csapattal egy olyan okosszemüvegen dolgoznak, amely virtuális és kiterjesztettvalóság-képességekkel is rendelkezik. A vízió nem áll túl messze a Google Glass koncepciójától.

Hatalmas élmény

Zuckerberg elmondása szerint a kiterjesztett valóság egy képességet ad az embereknek, hogy lássák a világot, és egyfajta kapcsot képezne a virtuális valósággal. A kiterjesztettvalóság-szemüveg révén a felhasználók azonnal megörökíthetik, amit maguk előtt látnak, és szerkeszthetik közvetlenül a szemük előtt.

Ha kicsit továbbgondoljuk az elképzelést, a közösségi oldal böngészése is egészen más élményt kínálna a felhasználóknak a szemüvegen keresztül, és biztosak lehetünk benne, ha az elképzelések megvalósulnak, egy új, a szemüveghez tervezett Facebook appot is kiadnak majd. Persze egyelőre még az is kérdéses, valóban dolgoznak-e ilyen projekten, vagy csak tervekről beszélt a Facebook-vezér.

Hasonló megoldások

A Facebook nem az egyetlen vállalat, akit érdekel ez a terület. A Microsoft HoloLens szemüvege már kapható is a piacon, a Snapchat pedig szintén hasonló megoldáson dolgozik.

kutyu.hu
hirdetés


hirdet�s