ITM: rendszeresen ellenőrzik a kalandparkokat az országban

Budapest – Minden évben rendszeresen ellenőrzik a kalandparkokat az országban, idén 81-et ellenőriztek május-júniusban, a nyári főszezon kezdete előtt – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Keszthelyi Nikoletta hangsúlyozta, az a cél, hogy biztonságos körülményeket nyújthassanak a családok szórakozásához.

Részletezte: a műszaki ellenőrzést a kijelölt tanúsító szervezetek végzik, a fogyasztóvédelem azt vizsgálja, hogy a tanúsító szervezetek kiállították-e a bizonyítványt az adott kalandparkról, hogy biztonságosak az eszközök.

Elmondta: a legnagyobb probléma mindig azzal van, hogy egyes kalandparkok bizonyos pályáinál nincs megfelelőségi tanúsítvány, így fennáll a veszélye, hogy nem biztonságos a pálya. Fontos, hogy meglegyenek a szükséges dokumentumok, mint a tanúsítvány, adattábla, üzemeltetési napló, valamint, hogy megfelelő oktatást kapjanak a pályáknál dolgozók.

Keszthelyi Nikoletta szólt arról is, ha hiányzik a megfelelőségi tanúsítvány, felfüggesztik a kalandpálya használatát. Úgy folytatta: 38 ilyen eset volt, de 35-nél a vállalkozók már pótolták a hiányosságokat. Jelezte: két kalandparkot be kellett zárni, mert semmire nem volt tanúsítvány, illetve megfelelő dokumentáció, de ezek közül az egyik teljesítette a szükséges feltételeket és újra kinyithatott.

-MTI-


Budapest - A rendszeres ellenőrzések hatására csökkent a szabálytalanságok száma a kalandparkokban, két év alatt 23 százalékkal kevesebb jogsértést tárt fel a fogyasztóvédelmi hatóság - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel. Az ITM által elrendelt vizsgálato...