Itallal kínálta, aztán majdnem agyonverte

Miskolc – A Tesco-parkolóban minden ok nélkül rontott rá alkalmi ivócimborájára egy férfi Miskolcon.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 27 éves férfivel szemben május végén a megyei főügyészség, közölte az Észak-Magyarországgal dr. Miskolci László, a megyei főügyészség vezetője.

A vádlott múlt év augusztusában Miskolcon egy nagyáruház parkolójában tartózkodott, már erősen ittas állapotban volt, amikor megpillantotta egy éppen arra haladó fiatal férfit. A vádlott meginvitálta egy korty italra, s közben beszélgetni kezdtek. Ennek során a vádlott váratlanul és minden ok nélkül rátámadt alkalmi ismerősére, kegyetlenül ütlegelni kezdte „vendégét”. Olyan erővel rontott a fiatalabb férfira, hogy az eszméletét vesztette, és elzuhanva fejét a betonba ütötte, a vádlott azonban ezt követően is rugdosta és a nyakára térdelt. A bántalmazást több járókelő is látta, ők értesítették a rendőrséget.

Végül a helyszínre kiérkező járőr véget vetett a cselekménynek.

Életveszélyes állapotban

A félholtra vert férfit többszörös arc- és koponyatöréses sérüléssel, élet­ve­szé­lyes állapotban szállí­tották kórházba, ahol a gyors és szakszerű orvosi ellátás megmentette az életét.

A vádlott férfit korábban kóros elmeállapota miatt kórházban is kezelték, azonban a szakértő szerint ez nem zárja ki büntethetőségét, mert képes felfogni cselekménye súlyát és következményeit. Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a tárgyalás kitűzését előzetes letartóztatásban váró vádlottal szemben.

ÉM-SZP