Helyi közélet

2010.09.02. 16:47

Többmilliós segítség Bánrévének

<p>Bánréve - A két hónappal ezelőtt jégverést szenvedett településen a házak többségét már új tető borítja, de van néhány ingatlan, amelynek még el sem kezdődött a felújítása.</p>

Ezekben az esetekben a tulajdonosoknak nem volt biztosításuk, önerőből pedig nem tudták helyreállítani a ház eredeti állapotát. 

60 napja volt

Július 3-án, napra pontosan két hónapja hatalmas jégverés pusztított Bánrévén. A határ menti település közel ötszáz családi házának nagy része megrongálódott. Több mint négyszáz tetőszerkezetet kellett újjáépíteni, a munka még most is tart. Egy cserépgyártó cég és a Magyar Vöröskereszt közös akciója nyomán, több kamionnyi tetőcserép érkezett a faluba. Az Alkotmány úton ünnepélyesen át is adták egy bajba jutott családnak. A társaságnál úgy gondolták: a természet által többszörösen is sújtott falunak segítséget kell nyújtani, ehhez pedig partnert is találtak.
Policsek Ferenc, a Mediterrán Kft. kereskedelmi igazgatója elmondta: tizenhét házhoz biztosítottak tetőfedőt, a negyvenezer darab cserép hatmillió forintba került. Hat házra teljesen ingyen adták az alapanyagot, további tizenegy esetben pedig a Magyar Vöröskereszten keresztül, önköltségi áron szállították ki az anyagot.
Természetesen komoly segítséget jelent mindez a bajba jutott családoknak. Nyíri Barnabásné nem győzött hálálkodni, önerőből ugyanis képtelenek voltak a helyreállításra, számukra felbecsülhetetlen értékű a mostani adomány. 

Helyreáll a rend

A faluban lassan helyreáll a rend, mire jön a hűvös, csapadékos idő, addigra mindenki feje fölött lesz tető – tudtuk meg az eseményen. Bánrévén az elmúlt időszakban ez a mostani volt a legnagyobb felajánlás. A munkaerőt mindenki saját magának biztosítja, de az alapanyag már megérkezett.
- ME -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában