Iszlám Állam – Sky News: zsidó gyermekintézmények ellen tervez támadást Törökországban a terrorszervezet

Akt.:
Iszlám Állam - Sky News: zsidó gyermekintézmények ellen tervez támadást Törökországban a terrorszervezet
Iszlám Állam - Sky News: zsidó gyermekintézmények ellen tervez támadást Törökországban a terrorszervezet - © Fotó: skynews.com
London – A Sky News brit hírtelevízió forrásai szerint törökországi zsidó gyermekintézmények – óvodák, iskolák, ifjúsági központok – ellen tervez merényletet az Iszlám Állam.

A televíziós társaság által kedden idézett hírszerzési illetékesek szerint a dzsihadista terrorszervezet Törökországban elfogott hat operatív tagja számolt be a “küszöbönálló” támadás terveiről. Az előrehaladott előkészítési szakaszban járó tervek szerint a merénylet legvalószínűbb célpontja egy isztambuli zsinagóga, amely mellett egy zsidó iskola és közösségi központ is működik.

A Sky News egyik hírszerzési forrása szerint a török hatóságok “rendkívüli biztonsági intézkedéseket” tettek a jelenleg érvényben lévő magas készültségi szinten túl is, és “a nap 24 órájában” folyik a “rejtett terrorellenes intézkedések” életbe léptetése.

A forrás szerint a támadási terv “több mint hiteles fenyegetést jelent (…) Aktív előkészületről van szó.”

Az idézett hírszerzési illetékes szerint a hatóságok nem tudják, hogy az Iszlám Állam mikor tervezi a támadás végrehajtását, de “lehet, hogy 24 órán belül, vagy néhány nap múlva”.

– MTI –


Videó: Gyerekeket robbantott fel az Iszlám Állam egy iraki futballmeccsen (18+)

Bagdad – A Bagdadtól délre fekvő Al-Asriya nevű faluban szombaton temették el azokat a fiúkat, akiket az Iszlám Állam egyik öngyilkos merénylője robbantott fel pénteken egy focimeccs után. A merényletben 32 ember vesztette életét, közülük tizenheten 10-17 év közötti fiúk voltak.

Iszlám Állam – Élve akarták elfogni a terrorszervezet második számú vezetőjét

Washington – Újabb részleteket közölt az amerikai média pénteken az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet második számú vezetőjének Szíriában történt likvidálásával kapcsolatban Ashton Carter védelmi miniszter aznapi bejelentését követően, így például azt, hogy az amerikaiak élve akarták elfogni Abd ar-Rahmán Musztafa al-Kadulit.