Nagyvilág

2010.07.26. 17:36

511 sérültje van a duisburgi pániknak- egyikük állapota válságos

<p>A korábbi adatokat korrigálva a duisburgi hatóságok hétfőn azt közölték, hogy 511-en sérültek meg a szombati Loveparade-on. Ugyancsak helyesbítették azt a korábbi információt, amely szerint a sérültek egyike sincs súlyos állapotban.</p>

A hétfői bejelentés szerint az 511 sérültből 42-en vannak kórházban, és egyik állapota válságos. A szombati tragédiában, amely a volt teherpályaudvarnál, a fesztiválra vezető alagút előtt történt, 19-en haltak meg, 11 nő és kilenc férfi, 20 és 40 év közöttiek. Akkor azt közölték a hatóságok, hogy valamivel több, mint 340-en sérültek meg.

Közben nagy erőkkel folyik a nyomozás, illetve a vizsgálat a felelősség kiderítésére. Olyan hírek jelentek meg a német médiában, hogy a Ruhr-vidéki város vezetését már előzőleg figyelmeztették, hogy Duisburg alkalmatlan, illetve kicsi egy ekkora esemény megrendezésére. A média szerint a város vezetése figyelmen kívül hagyta a jelzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!