Helyi közélet

2014.10.01. 18:13

Visszatekintő az Autómentes napra

Miskolc - Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrség mellett számos iskola és több önkormányzat is csatlakozott az Európai Autómentes Nap és a Mobilitási Hét programjaihoz.

Miskolc - Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrség mellett számos iskola és több önkormányzat is csatlakozott az Európai Autómentes Nap és a Mobilitási Hét programjaihoz.

A 2014. szeptember 22-én megyeszerte megtartott Autómentes Napnak a B.-A.-Z. Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, illetve a területi balesetmegelőzési bizottságok szakemberei is aktív szervezői voltak.

Mintegy a programsorozat beharangozójaként a Mobilitási Hét részeként, a Miskolci Területi Balesetmegelőzési Bizottság 2014. szeptember 19-én Közlekedésbiztonsági Napot szervezett a Felsőzsolcai Általános Iskolában.

Ezt követte a Miskolcon, már tizenharmadik alkalommal megrendezett Autómentes Nap. A szeptember 22-ei programsorozat egyik állomása volt a megyei, valamint a városi balesetmegelőzési bizottság által felállított helyszín a Papszer utcában, ahol 4 fős csapatok teljesítették a kerékpáros ügyességi pályát és a KRESZ-TOTÓ feladatsorát.

Ugyanezen a napon Ózdon, az Ózd Ifjúságáért Egyesület, illetve az Ózdi Önkormányzat is csatlakozott az Autómentes Naphoz. Ebből az alkalomból az általános iskolák érintésével kerékpáros felvonulást szerveztek rendőri felvezetéssel. Ezt követően a Városháztéren a témához kapcsolódó programokon vehettek részt a diákok. A rendezvény részeként az Ózdi Területi Balesetmegelőzési Bizottság közlekedésbiztonsági sátorban várta az érdeklődőket balesetmegelőzési ismertetőkkel és felvilágosító előadásokkal.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában