Ismét úton a Magyar Posta nőgyógyászati szűrőkamionja

Április 16 és május 22 között Győr-Moson-Sopron megye 30 településére érkezik a Magyar Posta nőgyógyászati mobil szűrőállomása. A posta még tavaly indította útjára méhnyak rák-szűrő akcióját, akkor 75 településen 3445 szűrést végeztek. A vállalat idén 50 millió forintot fordít szűrésre – tudatta a Magyar Posta vasárnapi közleményében.

A Magyar Posta előzetes egyeztetések alapján úgy látja, hogy most a legégetőbb szükség az érintett településeken van a kamionra. A jármű most 30 települést látogat meg Győr-Moson-Sopron megyében. A szűrés mellett mindenki kérhet egészségmegőrzéssel és betegség-megelőzéssel kapcsolatos tanácsokat – derül ki a közleményből.

A szűrőkamion a következő hónapokban az ország több megyéjét is felkeresi. Az érintettek értesítést kapnak a vizsgálati lehetőségről, illetve nyomon követhetik a jármű haladását a www.posta.hu honlapon.

A vállalat 50 millió forintot fordít az akcióra, ezt a marketingkiadások egy részéből fedezi a vállalat. Az akcióban részt vesz az Egészséges Település Alapítvány és a helyi önkormányzatok.