Ismét tűzoltók sérültek meg egy tűzben

Két tűzoltó is égési sérüléseket szenvedett, amikor egy kigyulladt autószerelő-műhelyt oltottak a X. kerületi Keresztúri úton kedden délután. A tűzoltókat már elszállították az István kórházba, egyelőre nem tudni, hogy kell-e fizetniük vizitdíjat.

A Keresztúri úton lévő autószerelő műhely kora délután gyulladt ki és a tűzben egy 11,5 kilogrammos propán-bután gázpalack fel is robbant. Miután a tűzoltók kiértek és megkezdték az oltást, kettejük mellett felrobbant egy másik ugyanolyan gázpalack. Mindkét tűzoltó megsérült: egyikük a hátán nagy felületen szenvedett elsőfokú égési sérüléseket, társa pedig szintén a hátán, két karján és a kézfején szerzett első- és másodfokú égési sérüléseket – mondta el a Független Hírügynökségnek Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.

Hozzátette: a tüzet végül sikerült eloltani, a lángokból még négy darab 11,5 kilogrammos és egy 22 kilogrammos propán-bután gázpalackot kivittek.

A tűzoltókat az oltás után az István kórház égési osztályára szállították. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az ellátásért kell-e vizitdíjat fizetniük úgy, mint négy társuknak néhány napja, miután az EGIS gyógyszertárnál keletkezett tüzet oltották. Később nekik visszafizették a 300 forintos vizitdíjat.