Ismét torlódás Röszkénél – már másfél órás a várakozás

Ismét több mint másfél órát kell várni a kilépésre a röszkei autópálya határátkelőn az unióból hazatérő török vendégmunkások miatt. A torlódás nem csak az átkelőn, de a határra vezető autópályán is érezhető, csaknem egy kilométeres a sor Röszke előtt.

Csütörtök reggel óta folyamatosan nő a forgalom a röszkei autópálya határátkelőn, délután 2-3, este pedig akár négy órát is vesztegelhetnek azoknak, akik Szerbiába szeretnének átjutni. A nyári szabadságra Nyugat-Európából hazatérő – zömében török – vendégmunkások miatt nőtt meg a forgalom – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Pál János alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Egy hete szintén csütörtökön hatalmas torlódás, több kilométeres kocsisor alakult ki délutánra, akkor 5 órát kellet várakozni a kilépésre, az autósok egy részét a rendőrök Tompa felé terelték, ahol szintén négyórás várakozás és több kilométeres torlódás alakult ki a török vendégmunkások hazafelé tartó nyári rohama miatt.

A rendőrök továbbra is a kerülőutakat javasolják, egyrészt a tompai határátkelő felé érdemes kerülni, emellett a magyarok és a szerbek a tiszaszigeti átkelőt is használhatják, ahol nem kell várakozni. A tiszaszigeti átkelő reggel 8 és délután 6 óra között van nyitva.Sporthírek