Ismét Szijjártó Péter lett a Fidelitas elnöke

Ismét Szijjártó Pétert választotta elnökéül a Fidelitas. A szervezet hétvégi, Székesfehérváron tartott, nyolcadik, tisztújtó kongresszusán megválasztották a Fidelitas 15 alelnökét, közülük az ügyvézető alelnök Ágh Péter lett. A jelenlévők döntöttek a “Mit kaptam Gyurcsány Ferenctől?” című pályázat kiírásáról is.

A kétnapos konferencia második napján, vasárnap került sor a tisztújításra, ahol közel hatszáz Fidelitas tag voksolt. A szervezet elnökéül ismét Szijjártó Pétert választotta, aki 531 szavazatot kapott, egyedüli elnökjelöltként. A Fidelitas megválasztotta 15 alelnökét is, köztük Ágh Péter ügyvezető alelnök lett. Rajta kívül még dr. Cser-Palkovics András, Koszorús László, dr. Bagó Zoltán, dr. Vántsa Botond, Balogh Bálint, dr. Nyitrai Zsolt, Gajda Róbert, Kérdő Zsuzsanna, dr. Zsiga Marcell, Kőszegi Éva, Mihalovics Péter, Csepreghy Nándor, Dukai Miklós és Bere Károly kapott bizalmat. Az alelnöki posztokra 27-en pályáztak.

Az eredményhirdetést követően Szijjártó Péter felhívta figyelmet, hogy közeleg május 26. “Egy éve ezen a napon Balatonöszödön Gyurcsány Ferenc bevallotta, hogy ő és kormánya másfél-két évig hazudott.” Ennek kapcsán kérte a kongresszust, szavazza meg a “Mit kaptam Gyurcsány Ferenctől?” című pályázat kiírását. Ebben a témában dal, vers, rajz, képeslap, fotó és karikatúra kategóriában várják a “hazugságpályázatra” érkező alkotásokat május 25-ig. A kezdeményezést a kongresszus jóvá hagyta, a pályázatot a Fidelitas kiírta.Sporthírek