Ismét rekordot döntött az új Batman-film

Újabb rekordot döntött az új Batman-film, amely második hete vezeti a toplistát az észak-amerikai filmpiacon. A “Sötét Lovag” minden korábbi mozifilmnél korábban, mindössze tíz nap alatt érte el a 300 millió dolláros (44 milliárd forint) bevételt. Ezzel a Christian Bale és Heath Ledger főszereplésével készült képregény-adaptáció túlszárnyalta a 2006-os “A Karib-tenger kalózai – A holtak kincse ” című film 16 napos rekordját.

Az új Batman-film – amely már bemutatásának első napján rekordbevételt ért el az amerikai és kanadai mozikban – második hétvégéjén sem okozott csalódást: 75,6 millió dolláros (11 milliárd forint) bevétellel zárt. A film egyelőre megállíthatatlannak tűnik – mondta Paul Dergarabedian, a bevételi statisztikákkal foglalkozó Media By Numbers elnöke, aki szerint elképzelhető, hogy a “Sötét Lovag” megdönti a minden idők legnagyobb bevételt elért filmjeként számon tartott “Titanic” 600 millió dolláros (88 milliárd forint) rekordját.

A heti toplista második helyén Will Ferrel és John C. Reilly “Step Brothers” című vígjátéka áll, amely 30 millió dolláros bevétellel (4,4 milliárd forint) nyitott, míg a harmadik helyen továbbra is tartja magát a “Mamma Mia!” 17,8 millió dolláros (2,6 milliárd forint) haszonnal. A szintén frissen bemutatott “X-Akták: Hinni akarok” című mozi csak a negyedik helyig jutott 10,2 millió dolláros (1,5 milliárd forint) bevételével, ám a forgalmazó 20th Century Fox-nál bevallásuk szerint nem is vártak ennél többet.

A rekorder “Sötét Lovag” című mozit egyébként a közönség nagyon jól fogadta: az idén januárban elhunyt Heath Ledger alakítását Joker szerepében a kritikusok többsége lenyűgözőnek tartotta, és egyesek még posztumusz Oscar-díjat is emlegetnek alakításával kapcsolatban. A “Batman: Kezdődik” című film folytatásában Ledger mellett olyan színészek játszanak, mint a Batmant alakító Christian Bale valamint Michael Caine, Morgan Freeman és Gary Oldman. A filmet a magyarországi mozik augusztus 7-én mutatják be.