Ismét pompázik a Kaszinó

Ismét pompázik a Kaszinó
Ismét pompázik a Kaszinó
Ózd – Az 1884-ben épült Kaszinó ismét a régi fényében pompázik Ózdon. A város legpatinásabb rendezvényháza az Új Városrész Születik program legnagyobb beruházása volt, a látvány pedig önmagért beszél. 

Március 15-én, a Petőfi Téri központi ünnepség után Lampert Mónika önkormányzati – és területfejlesztési miniszter adta át az épületet a nagyközönségnek.

– Bár korábban nem láttam, de gyönyörű lett a Kaszinó – vélekedett Lampert Mónika, miniszter-asszony. – A helyiek viszont, akikkel beszéltem, egyöntetűen állítják, hogy a különbség szembetűnő. Ugyanakkor az is fontos tényező, hogy Ózd számára ezek a felújítások, beruházások minőségi változást hoznak, sokkal vonzóbb és kultúráltabb lett a város. A Petőfi Tér, a parkok, az utak és a most átadott rendezvényház is azt bizonyítja, ez a régió fogékony a fejlődésre, és az előttünk álló években is számos terv válhat valóra.

Főiskola, rendezvények

A Kaszinó ősztől már főiskolai képzésnek is helyt adhat az észak-borsodi városban, ezen kívül számos konferenciának és rendezvénynek lehet ismét helyszíne. Az épület első része teljesen megújult, a műemléki jellegnek megfelelő homlokzat és tetőfelújítás is elkészült. A csütörtök délelőtti ünnepélyes avatáson Benedek Mihálypolgármester az átvágott nemzeti színű szalagból egy-egy darabot nyújtott át mindazoknak, akik nagy szerepet vállaltak a felújításban.

Ismét pályázik Ózd

A Kaszinó épületének átadása után most az egykori kulturális központon, vagyis az Olvasón a sor, valamint ahogy Benedek Mihály polgármester fogalmazott: hamarosan szeretnék elindítani a Regionális Operatív Program második szakaszát. A hírek szerint erre jó eséllyel pályázhat Ózd, hiszen a mostani projectet pontosan, a terveknek megfelelően készítették el. Az eredmény pedig: számos zöldterület, utak, parkolók, a Petőfi Tér és a Kaszinó újjávarázslása. Szép ajándék az ózdiaknak a szabadságharc évfordulójára.

ME