Friss hírek

2010.01.17. 22:08

Elnökválasztás Ukrajnában: Kárpátalján szavaztak a legkevesebben

<p>A Központi Választási Bizottság vasárnap esti összesítése alapján a magyarok lakta Kárpátalja megye lakosai közül mentek el a legkevesebben a szavazókörzetekbe - itt a jogosultak 57 százaléka járult csupán az urnákhoz. Ez 10 százalékkal marad el az országos átlagtól.</p>

Az ukrán Központi Választási Bizottság által vasárnap este közzétett adatok szerint a soros államfõ megválasztásának elsõ fordulójában a választópolgárok alig 67 százaléka vett részt. Az exit pollok szerint az oroszpárti Viktor Janukovics a szavazók 31,5 százalékának szimpátiáját nyerte el. A második helyen Julija Timosenko jelenlegi kormányfõ végzett 27 százalékos támogatottsággal.

Az elõzetes felmérések szerint a harmadik helyet több mint 13 százalékkal az a Szerhij Tihipko szerezte meg, aki öt esztendeje még az oroszpárti Viktor Janukovics kampányfõnöke volt.

A jelenlegi elnök, a magát az euroatlanti integráció garanciájaként, illetve az Ukrajnára jellemzõ korrupció megszüntetõjeként feltüntetõ Viktor Juscsenko a rendelkezésre álló adatok szerint a szavazóknak mindössze 6 százalékának nyerte el tetszését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!