Ismét öt szettben nyert a Vegyész RC-Kazincbarcika

Ismét öt szettben nyert a Vegyész RC-Kazincbarcika
A férfi röplabda NB I 7. fordulójában vasárnap idegenben szerepelt a Vegyész RC együttese. 

A barcikaiaknál ugyanaz a gárda kezdte az összecsapást, mint amelyik az ezt megelőző, MAFC elleni hazai meccset. A Szolnokkal vívott csata első szettjében inkább a hazaiak akarata érvényesült a pályán, a vendégek játéka döcögős volt, ezért nem is végződhetett másképpen ez a felvonás, mint FRKSI sikerrel. A második játszmában nyitásfogadásban feljavult a Vegyész és ez azzal is együtt járt, hogy a támadásokat jobban fel tudták építeni, jobban meg tudták csinálni Kovácsék. A pályaválasztó küzdött ugyan, de nem tudta megakadályozni az egyenlítést.

Jó Bokor nyitások

A harmadik menetre fordult a kocka, ismét a szolnokiak diktálták a ritmust, minden tekintetben a borsodiak felé kerekedtek. Az egykori VRCK ütő, Szalai Szabolcs szervái megoldhatatlan feladat elé állították Dudás András együttesét. A kevéske pihenő azonban jót tett a látogatóknak, alaposan összekapták magukat a negyedik játékra, vezettek, igaz, a Tisza-partiak tizenkilencnél beérték őket. Pár pillanattal később Bokor Elek került a nyitóhelyre, s az ő négy pontja biztosította a Barcika újbóli egyenlítését.

Az ötödik szett változatos küzdelmet hozott: 8-4-re elhúzott a vendéggárda, viszont a pályaválasztó 9-9-re felzárkózott. Két pont itt, kettő ott, minden teljesen nyílt volt, ám a hajrá a Vegyész számára alakult jobban és Toronyaiék két órás maratoni harcban nyerni tudtak. Csakúgy, mint hat nappal korábban, a MAFC ellen… Csizmadiáék ezzel két pontot kasszíroztak ebben a fordulóban, a Szolnok pedig egyet.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Szolnoki Főiskola RKSI – Vegyész RC Kazincbarcika 2:3 (22, -22, 19, -22, -12)
Szolnok, 100 néző. V.: Pőcze, Csikós.

Szolnoki Főiskola RKSI: Rása G., Bodonyi, Szőlősi, Rása A., Tarjányi, Kovács. Csere: Bene (liberó), Szalai, Tóth, Illés, Fodor. Edző: Gulyás Ferenc.
Vegyész RC-Kazincbarcika: Szabó, Gulyás, Csizmadia, Toronyai, Kovács, Bokor. Csere: Dudás (liberó), Árva, Balázs. Edző: Dudás András.

Gulyás Ferenc: – Igyekeztünk nagyon felkészülni erre a mérkőzésre, annak tudatában, hogy ismertük a Vegyész előző eredményeit. Nem játszottunk úgy, miként azt szerettem volna, kicsivel több hiba csúszott be, ezért nem tudtuk hozni ezt az itthoni meccset.
Dudás András: – Nehéz mérkőzés volt, de most ezt az időszakot éljük.