Ismét nyílt napok a Miskolci Egyetemen!

Akt.:
Ismét nyílt napok a Miskolci Egyetemen!
Ismét nyílt napok a Miskolci Egyetemen!
Miskolc – December 3-án és 4-én látja vendégül nyílt napjain a végzős középiskolásokat a Miskolci Egyetem.

Akik ezen a két napon ellátogatnak a campusra, részt vehetnek laborlátogatásokon, látványos kísérleteken, nyitott tanórákon, mintatárgyaláson is. Többek között megtudhatják „Mi a köze a macskának a fordításhoz?”, mi az a „Fröccs-öntés”, milyen a „Zselészörny a pohárban” , de részt vehetnek egy „Szakítópróbán”, „Látványcsapoláson”, vagy akár egy robottechnikai bemutatón is. A számtalan izgalmas és érdekes program mellett tájékozódhatnak arról is, milyen képzéseket nyújtanak az egyes karok, hogyan kell kiszámítani felvételi pontszámaikat, hogyan tanulhatnak külföldön a különböző ösztöndíjak segítségével.

A nyílt napok mottója: „Karriert is adunk, nem csak diplomát!”, hiszen a Miskolci Egyetem fontosnak tartja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok lássák, az egyetem által nyújtott képzések mögött valós gazdasági szereplők, ipari partnerek állnak, a Miskolci Egyetemen megszerzett tudásra van igény a munkáltatók részéről, a fiatalok végzésüket követően nem fognak elhelyezkedési gondokkal küzdeni. Ennek érdekében a tavalyi évhez hasonlóan nem csak az egyetem karai mutatkoznak be, hanem 27 vállalat is részt vesz kiállítóként a rendezvényen.

Kiemelt fontosságú a fiatalok számára a duális képzés, amelynek keretében egyszerre szerezhetik meg a fiatalok az elméleti és a gyakorlati tudást, hiszen az egyetemen a legjobb professzoroktól kapják meg tudásuk alapjait, a duális képzőhelyeken pedig tapasztalt gyakorlati szakemberektől, valós ipari környezetben tanulhatják meg a szakmájuk fortélyait. A Miskolci Egyetem négy kara hirdet meg duális formában is képzéseket (Műszaki Földtudományi Kar, Műszaki Anyagtudományi Kar, Gépészmérnöki és Informatikai Kar, Gazdaságtudományi Kar), a duális partnervállalatok közül pedig többen jelen lesznek, és tájékoztatják az érdeklődőket.

A sok-sok egyetemi program mellett a csütörtöki napon sztárvendéggel is találkozhatnak a fiatalok: a Showder Klubból valamint a Hungary’s Got Talent műsorból is jól ismert Dombóvári István szórakoztatja a közönséget 13:30 órai kezdettel.

Részletes programot az egyetem honlapján (www.uni-miskolc.hu) találhatnak az érdeklődők.

ém-HE