Ismét nonstop Aluljáró Fesztivál Ócsán

Péntektől péntekig rendezik meg harmadik alkalommal az Aluljáró Fesztivált Ócsán. Ebben az évben is filmek, kiállítások és kreatív programok tucatjai várják a fiatalokat, a vasútállomás aluljárójában, tájékoztatta a Független Hírügynökséget a rendezvény főszervezője.

Érdeklődésünkre Tasi László elmondta: tavaly naponta 2-300-an fordultak meg az ingyenes összművészeti fesztiválon. Ez azért elég nagy zsúfoltságot eredményezett, ugyanis kényelmesen 100 embernek jut hely a vasútállomás föld alatti részén. Az előmunkálatokat időben elkezdte az Aluljáró Társaság. A fesztivál szervezői néhány nap alatt kifestették és rendbe rakták az aluljárót. Erre nagyon kevés pénz állt rendelkezésükre, közölte a főszervező, a fesztivál összköltségvetése mindössze 3-400 ezer forint.

Az augusztus 24-és 30-a között zajló nonstop fesztiválon levetítik többek között a Liliomfit, a Portugált, és a közönség megnézheti Az én kis falum című filmet is. A fiatal művészek kiállításai mellett, élőzenés bulik, ingyen internet, röplabda bajnokság várja az Aluljáró Fesztivál közönségét.

A fiatalok idén is kiélhetik művészi ambícióikat. A szervezők lehetővé teszik, hogy a graffitisek felfesthessenek egy-egy helyi látványosságot az aluljáró falaira.

Bővebb információ a fesztiválról a: www.aluljaro.hu oldalon olvasható.