Ismét nagy nevek a Hegyalja Fesztiválon

Egy kép a sokból, tavalyról
Egy kép a sokból, tavalyról
Rakamaz, Tokaj - Az első visszaigazolt fellépők színes kínálatot jeleznek Hegyalján: a thrash metal évtizedes ikonjai, a drum and bass mai legjobbjai, az európai városi roma zene jelesei egyaránt fellépnek az idei Hegyalja Fesztiválon.

Többek közt: a brazil-amerikai Sepultura, a brit Banco de Gaia, az ausztrál-brit Pendulum & Mc Verse, a holland Noisia és az osztrák Deladap. Ők az első biztosan fellépő külföldi sztárok, természetesen mellettük a hazai élvonal is képviselteti magát, mint ahogy a fiatal tehetségek is fellépési lehetőséghez jutnak.

Tokaj tőszomszédságában, a rakamazi Tisza Kemping-ben immár nyolcadik alkalommal rendezik július 11-e és 15-e között kelet Magyarország legnagyobb fesztiválját. A rendezvény fellépőinek listája még nem végleges, április 15-én zárul le az online előadói jelentkezés határideje: a fellépni kívánó zenekarok, illetve dj.-k még regisztrálhatnak a www.hegyaljafestival.hu webcímen, illetve a Delta Fest másik nagyrendezvényére, a BalaTONE Fesztiválra (www.balatonefestival.hu) sem zárultak le a jelentkezések. A közel ezer, eddig jelentkezett diákmunkás kiválasztása a másfélszáz lehetőségre május végéig történik meg.

Jó hír a fesztivállátogatóknak, hogy az idén akár olcsóbbak is lehetnek egyes belépők: a tavalyi 4700 helyett 4500 forintba kerül például az elővételben megváltott napijegy. Valamint a bérletek sem emelkednek számottevően tavalyhoz képest. Ugyanakkor a szolgáltatások köre tovább bővül. Immár kilenc zenei színpadon, és több mint 30 egyéb programhelyszínen zajlanak majd az események. Négy napon keresztül összesen kb. 200 előadó – zenekarok és dj.-k – produkcióit tekinthetik meg az érdeklődők. A kísérő programok sem maradnak el: lesz filmvetítés, civil utca, sportolási és kirándulási lehetőségek, több “beszélgetős” sátor stb. Természetesen a világörökség részeként jegyzett Tokaj-Hegyalja első számú vonzereje, a Himnuszban is megénekelt bor is várja a fiatalokat és mindazokat, akik szívesen töltenek el feledhetetlen napokat egy jókedvű, boldog közösségben.

Ezzel párhuzamosan haladnak a zánkai BalaTONE fesztivál előkészületei. A július 18-a és 22-e között megrendezendő esemény Magyarország egy másik vonzó pontjára invitálja a jó zenék és a jó bulik kedvelőit, a Balaton északi partjára, az egykori úttörőváros területére. Ide még azoknak is érdemes elmerészkedniük, akik egyébként óvakodnak a fesztiválozással járó “nomád” életmódtól, eltérően ugyanis a legtöbb fesztiváltól, a helyszínen rendkívül kényelmes és olcsó szálláslehetőségek is állnak rendelkezésre sok más kulturális, turisztikai és gasztronómiai szolgáltatás mellett.

További infók: info@hegyaljafestival.hu

DELTA FEST kft: www.deltafest.hu
Hegyalja Fesztivál – http://www.hegyaljafestival.hu
BalaTONE – http://www.balatonefestival.hu
Sepultura – www.sepultura.com
Banco de Gaia – www.banco.co.uk
Pendulum – http://www.myspace.com/officialpendulum

Noisia – http://www.myspace.com/denoisia
Deladap – http://www.deladap.com

 

Kapcsolódó cikkek a Hegyalja Fesztivál  témában

Fesztivál volt és lesz is
Miskolc – Lapunkhoz jutott információk szerint az idén rendeznék meg utoljára a Hegyalja Fesztivált. Mint kiderült, a hír csak állhírnek bizonyult.

Megtelt a Hegyalja 
A Hegyalja Fesztiválnak helyt adó rakamazi Tisza-kemping a szervezők és a helyiek összefogása révén immár alkalmas a több mint félszázezres vendégsereg fogadására.