Ismét lépnek előre: új piac épül Tokajban

A piac látványterve
A piac látványterve - © Fotó: ÉM
Tokaj – Negyvennégy millió forintot nyert a tokaji önkormányzat a város piacának kialakítására: a Vidékfejlesztési Program pályázatának jóvoltából egy újabb régi, felújítandó terület újul meg.

Modern lesz

A mintegy ötven éve a Szepessy közben üzemelő piacból a pályázati forrást felhasználva egy rendezett, a megfelelő infrastruktúrával ellátott árusítóhelyet alakí­tanak ki. Az új fedett-nyitott piaccsarnok építésének részeként kialakítanak egy több mint 150 négyzetméteres árusítóteret. A kereskedelmi épületben a piaccsarnok mellett kapnak helyet a mosdók, az illemhelyek és a piacfelügyeleti irodát is itt helyezik el.

Az épület tetejére nap­elemeket telepítenek, kamera- és riasztórendszert építenek ki, a fedett-nyitott piaccsarnok oszlopai között pedig vagyonvédelmi rácsokat szerelnek fel.

A beruházáshoz kapcsolódik még a magasnyomású mosó, az információs tábla, a szelektív gyűjtőkukák, a hulladékedények és a pihenőpadok beszerzése, valamint a teljes akadálymentesítés is. A környezet is megújul, a városnak tíz százalék önerőt kell a projekthez biztosítania.

ÉM