Ismét lehet vadászgörényekkel találkozni állatkertünkben

Ismét lehet vadászgörényekkel találkozni állatkertünkben
Ismét lehet vadászgörényekkel találkozni állatkertünkben - © Fotó: Veress Tamás
Miskolc – A vadászgörények az elmúlt években igen népszerű állatai voltak állatkertünknek, hiszen gyakran lehetett velük napközben találkozni, amint ketrecükön kívül sétáltak gondozóikkal, valamint rendezvényeinknek is állandó résztevői voltak.

Nagy népszerűségüknek köszönhetően a Miskolci Vadászgörény Klub közbenjárásával, két újabb görényfiú költözhetett be az állatkertbe. Reményeink szerint Mogyoró és Mandula is gyorsan a látogatók kedvenceivé válnak. Erre akár már ezen a hétvégén lehetőségük is lesz, hiszen a hétvégi állatbemutatóknak ők is résztvevői, ráadásul a szombati naptól a téli szünet idején (december 20. és január 4. között) kedvezményes belépővel várjuk látogatóinkat.

A vadászgörényeket (Mustela putorius furo) legalább 3500 évvel ezelőtt háziasították a – vadon hazánkban is élő – közönséges görényből. Eredetileg a ház körül felbukkanó egerek és patkányok elleni rágcsálóirtóként, valamint nyúlvadászatra hasznosították. Néhány évtizede azonban már elsősorban hobbiállatként, házikedvencként tartanak görényeket.

További részletek a www.miskolczoo.hu weboldalon.

– Krajnyák Zoltán, zoopedagógus, Miskolci Állatkert és Kultúrpark –