Ismét lehet torlódás Záhonynál

Ismét hosszabb, akár 3 órás várakozási idő is kialakulhat a záhonyi határátkelőnél vasárnap – ez derül ki a rendőrség reggeli előrejelzéséből. Éppen ezért alternatív útvonalként a barabási és a lónyai átkelőt javasolják.

Egy vagy akár háromórás várakozási idő is kialakulhat napközben a záhonyi határátkelőnél mindkét irányban a személy- és teherforgalomban egyaránt – olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap reggeli közleményében. A várakozási időt még növelheti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal intézkedése, amelynek értelmében számítógépes nyilvántartást vezetnek a személyautók üzemanyagszintjéről, illetve a külföldön megtett távolságról.

A rendőrök a dugó elkerülése érdekében azt javasolják, hogy az autósok inkább használják a reggel hét és este hét óra között nyitva tartó barabási vagy a reggel nyolc és délután négy óra között nyitva tartó lónyai határátkelőt.

Záhonynál egyébként múlt héten folyamatosan vesztegelniük kellett a Ukrajna felé tartó kamionosoknak. Eleinte 9 órát, egy héttel ezelőtt viszont már 24 órát voltak kénytelenek várakozni. A torlódás azért alakult ki, mert az ukrán hatóságok megszigorították a vámvizsgálatot, ami így több időt vesz igénybe.

-Független Hírügynöksé-