Ismét lehet pályázni a Budapest Ösztöndíjra

Március végéig jelentkezhetnek végzõs egyetemisták és fõiskolások a Fõvárosi Önkormányzat Budapest Ösztöndíj pályázatára. A nyertesek 10 alkalommal havonta 50 ezer forintos támogatást kaphatnak szakdolgozatuk elkészítéséhez. A pályázóknak a Fõvárosi Önkormányzat által megadott, Budapesttel kapcsolatos szakdolgozati témák közül kell valamelyiket kidolgozniuk – olvasható a Fõpolgármesteri Hivatal keddi közleményében.

A program 10 hónapos idõtartama alatt a nyertesek betekinthetnek a Fõvárosi Önkormányzat munkájába, megismerhetik a helyi közigazgatási rendszert. A diplomamunka megírásához pedig biztosítják számukra a szakmai anyagokat, illetve a kutatási és konzultációs lehetõséget. Így szerezhetnek gyakorlati tudást is az egyetemisták a felsõoktatásban megszerzett elméleti ismereteik mellé – írja a közlemény.

A pályázatra az elsõ diplomás, felsõfokú képzésben résztvevõ, nappali tagozatos, 2010 szeptemberétõl utolsó tanulmányi évüket megkezdõ hallgatók jelentkezhetnek. Nem feltétel, hogy a tanuló budapesti lakos legyen, az viszont igen, hogy valamely fõvárosi felsõoktatási intézményben tanuljon. A pályázóknak a Fõvárosi Önkormányzat által megadott szakdolgozati témák közül kell valamelyiket kidolgozniuk.

A Budapest Ösztöndíj Programra tavaly 53-an jelentkeztek, közülük 16 hallgató felelt meg. A személyes meghallgatások eredményeként 10 pályázó kapta meg 10 hónapra a havonta 50 ezer forinttal járó ösztöndíjat – derül ki a hivatal keddi közleményébõl.