Ismét lecsapott a gyalogkakukk

Ismét lecsapott a gyalogkakukk

Miskolc – Fegyverrel a kezében csapott le kedden délelőtt Miskolcon ismét egy gyalogkakukkos módszerrel támadó férfi.  video  video video

Személyleírás
A fegyveres rablás elkövetője a támadáskor sötét sapkát viselt, amire felhúzta kabátja kapucniját is. A szemüveget

viselő, átlagos ugyanakkor sportos testalkatúnak leírt, kb 190 cm

magas, 20-30 év közötti, barna hajú, férfin a rabláskor olaj, vagy sötétzöld kapucnis, combközépig érő dzseki, sötétkék, vagy fekete szabadidő nadrág (oldalán 3-3 párhuzamosan húzódó fehér csíkkal), sötét színű sportcipő volt.

Akárki támadta meg tegnap a Huba utcai takarékszövetkezet alkalmazottait és zsákmányolt pénzt kedden délelőtt Miskolcon, duplázott.

Ugyanezt a pénzintézetet ugyanis tavaly januárban ugyanígy kirabolta egy fegyveres. Csakúgy, mint a szemben lévő postát, amit 2005 augusztusában és az idén februárban ugyancsak másodjára raboltak ki úgynevezett gyalogkakukkos módszerrel. A sorban harmadik duplázott rablási hely pedig a tavaly februárban, majd májusban is ugyanezzel a módszerrel kirabolt Bajcsy Zsilinszky úti takarékszövetkezet Miskolcon.

Csendben történt

A fejét kapucnis felsővel, arcát szemüveggel takaró férfi pisztolyt fogott a dolgozókra, akik immár hidegvérrel teljesítették a követelést, pénzt raktak az átadott szatyorba. Majd miután a rabló kiment és gyalogosan felszívódott, riasztották a rendőrséget. Az eső azonban elmosta a kutyás követésre alkalmas nyomokat.

A szomszédos ABC-ben a tavalyi rablásra már akkor felfigyeltek, amikor kiabálás hallatszott át. Most azonban néma csendben történt minden, csak akkor sejtették, hogy baj van, amikor megjelentek a rendőrautók.

Az egy hónapja kirabolt és száz méterre lévő postán is csak akkor gyorsult fel az alkalmazottak szívverése, amikor ellepték a környéket az egyenruhások. Megjelentek a nyomozók. Igaz, a postafiók vezetője és alkalmazottai már biztonságban érezhetik magukat, mert a legutóbbi támadás óta egyenruhás biztonsági őr posztol az ügyféltérben.

Tű a szénakazalban

Egy hónapja mondták

Egy hónapja, a postarabláskor mondták a most kirabolt takarékszövetkezetben:

Bementünk abba a takarékszövetkezetbe is, ami száz méterre van a postától, és amit a másfél évvel ezelőtt ugyanitt elkövetett postarablás után másodikként támadott meg egy fegyveres férfi, aki menekülés közben a bejárat előtt majd kétmilliót hagyott el a járdán. Négy nő és két férfi tüsténkedett pulton túl. Látszott, hogy kissé feszültek. Abban reménykedtek, hogy ott nem ismétlődik meg a rablás. A vezető arról beszélt, hogy dolgozóik és ügyfeleik biztonságáért mindent megtesznek. A kamera működik.

A környék járókelői már szinte rutinszerűen mondták, hogy amikor meglátják itt vagy a másik helyen kifeszített police feliratú műanyag szalagot, már nem igaztűn törődnek a dologgal. Többen arról beszéltek: a lényeg, hogy senki ne sérüljön meg! A helyszínelés még szinte meg sem kezdődött, megjelentek a parkgondozó, gereblyével takarító asszonyok. A főnök küldte ide őket reggel, mondták. Semmit nem tudnak a rablásról, nem láttak semmit – tették hozzá. A fegyveres rablások visszaszorítására és az eddigiek tetteseinek felkutatásra létrehozott “Coyote” speciális nyomozó csoport tagjai, valamint a megyei rendőr-főkapitányság és a miskolci rendőrkapitányság emberei elözönlötték a környéket.

Egyelőre tehetetlenek a “gyalogkakukkos elkövetőkkel szemben, mert ennek az a sajátossága, hogy a támadó egy- perc alatt végez, majd eltűnik.

A kiraboltak feleszmélése, az ezt követő riasztás és a tetthelyre érkezés között néhány percnyi eltérés mindig lesz. Ennyi lépéselőnnyel rendelkezik az elkövető.

Ha nincs követhető, és rögzíthető nyom, nincs értékelhető fotó, vért izzadhatnak a rendőrök, és kereshetik a tűt a szénakazalban. A kitartó kopó munkának köszönhetően eddig két gyalogkakukkos rablással gyanúsított férfit fogtak el a “Coyoték“.

Félmilliós vérdíj

A megyei rendőr-főkapitány most félmillió forint díjat tűzött ki annak, aki az elkövető azonosításához közvetlenül vezető adatot vagy bizonyítékot szolgáltat a nyomozóhatóságnak. Bejelentés tehető a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitány bűnügyi osztályán személyesen, de hívható a 107-es és 112-es segélyhívó, vagy munkaidőben a 46/514-579-es telefonszám is.

PT

A feltételezett elkövető

Korábbi cikkeink: