Ismét kulisszajárás az Új Színházban

Pénteken este harmadik alkalommal várják a közönséget kulisszajárással egybekötött közönségtalálkozóra az Új Színházba. Ezúttal Peter Weiss: Marat/Sade című előadása után járhatják be az épületet a nézők és tehetnek fel kérdéseket az alkotóknak.

Tavaly novemberben a Rómeó és Júlia előadást követően csaknem százhúsz néző pillantott be a kulisszák mögé az Új Színházban. Januárban Knutzon: Közeleg az idő című darabjának megtekintése után szintén több tucat néző járta be a színházat.

Hasonló érdeklődés várható a péntek esti kulisszajáráson is, mondta el a Független Hírügynökségnek az Új Színház igazgatója. Márta István kiemelte, Marat szerepében Gáspár Sándort, Sade márkiként Huszár Zsoltot láthatja a közönség, akikkel az előadás után a közönség elbeszélgethet.

A színház maga nem politizál, de ez a darab igen, tette hozzá az igazgató, így várhatóan sok kérdés merül fel az előadás után. A francia forradalmat megidéző színdarab a mi időnkről is szólhat, vélekedett Márta István, aki maga is várja a közönséget pénteken este az Új Színház kulisszajárással egybekötött közönségtalálkozóján.