Ismét kiadják Pavarotti debütáló lemezfelvételét

Budapest, 2013. augusztus 2., péntek (MTI) – Ötven évvel azután, hogy a később világsztárként ünnepelt tenor, Luciano Pavarotti bemutatkozott a brit televízióban, ismét kiadják első lemezfelvételét.

A felvételen Pavarotti a Bohéméletből Rodolfo Milyen hideg ez a kis kéz kezdetű áriáját énekli. Az eddig lappangó anyagot özvegye, Nicoletta Mantovani találta meg Pavarotti személyes archívumában, és szorgalmazta az újrakiadást – írta a BBC hírportálja.

Pavarottit a West End-i színházból közvetített Vasárnap éjjel a London Palladiumban című népszerű sorozatban a neves színész-műsorvezető Bruce Forsyth mutatta be a brit közönségnek. A várhatóan októberben megjelenő albumon olyan duettek is felhangzanak, amelyeket Frank Sinatrával, Bonóval, illetve Eric Claptonnal énekelt a tenor.

Pavarotti 1963-ban debütált a londoni Királyi Operaházban, és ekkor írt alá exkluzív szerződést a DECCA lemezkiadóval is. Az évforduló alkalmából megjelenő albumon a kiadó a tenor 50 legjobb felvételét gyűjtötte össze, és újra megjelentet teljes operafelvételeket, egyebek között azt a Bohéméletet is, amelyen Mirella Freni a partnere, vezényel Herbert von Karajan.

Az operacsillag 2007-ben rákbetegségben hunyt el.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s