Ismét Katona Kálmán az MDF Országos Választmányának elnöke

Ismét Katona Kálmánt választotta meg elnökének szombati ülésén az MDF Országos Választmánya. Az alelnök Kálmánné Szabó Katalin és Petronyák László lett – jelentette be Dávid Ibolya pártelnök az ülést követő sajtótájékoztatón.

A választmány az új tisztségviselők megválasztásán és az aktuális politikai kérdések megtárgyalásán túl elfogadott egy határozatot is a környezetvédelem érdekében – mondta Katona Kálmán választmányi elnök. Ebben felszólítják a kormányt, hogy az eddiginél határozottabban lépjen fel Szentgotthárd osztrák oldalról történő környezeti szennyezésének megszüntetése érdekében.

Katona Kálmán kifejtette: külföldi vállalatok évek óta szennyezik a Rába és a Lapincs vizét. Most új beruházásra készülnek: nagy teljesítményű szemétégetőt készülnek létesíteni közvetlenül a határnál. A választmányi elnök szerint a létesítmény kibocsátott füstje valószínűleg a megengedett határértékek alatt marad, de több százezer tonnányi szemetet fognak oda szállítani. Ez pedig komoly közlekedési terhet jelent.

A párt országos választmánya ezért felkéri a kormányt, mindent tegyen meg annak érdekében, hogy a hulladékégető ne a magyar határ közelében épüljön meg – tette hozzá Katona Kálmán.